søndag den 14. november 2010

Når børnene render i byen og forældrene kommer til kaffe.

Det har været en dejlig weekend...
Frej blev hentet af Bedstefar (Altså min far) igår formiddags og så kørte de til Hørning, for det er nemlig Frejs tur til at blive forkælet hjemme hos dem.
I efterårsferien havde de Malthe på besøg og de hygger, går ture og giver drengene al deres opmærksomhed og det er skønt :-)
Da Frej og bedstefar var kørt, skyndte jeg mig at tænde den bærbare og bestille billetter til filmen "Grusomme Mig" for så var det tid til at lave noget sammen med den ældste :-)

Fra filmen "Grusomme mig"... Min ynglingsscene

"Grusomme mig"

Det var en rigtig god og underholdende film, Malthe slugte den råt og vi var glade for at vi kun havde ham med, da Frej ville blive alt for urolig og måske komme til at kede sig.
Vi tog hjem og Malthe og jeg gik en tur i skoven med hundene. Det var skønt. Vejret var gråt, men humøret højt. Vi fandt nogle få kastanjer begravet under træernes blade som ligger tæt i skovbunden. Malthe fandt en kastanje der var spist af. Måske en mus eller et egern havde været i gang. Der var tydelige tandmærker i.
Det er noget han har øje for den dreng. Han lægger mærke til ALT i naturen og han ved meget. Han kan spotte de små fugle, mus, egern og engang vi var ved vesterhavet fandt han en harekilling som gemte sig godt i mellem nogle sten. Vi andre var vadet lige forbi, men Malthe så den straks.


Harrekilling ved en strand ved vesterhavet, kan du se den?

Nå men tilbage til weekenden....
Igår kom der jo Bingo Banko i fjernsynet. Ikke noget vi gider at se, men Malthe ville rigtig gerne se om han ikke kunne vinde noget.... Så for hans skyld printede jeg en masse plader ud og så sad vi ellers der og håbede på at der blev gevinst.
Men det skete jo selvfølgelig ikke. Så Malthe kom noget skuffet i seng. Han synes det var det rene snyd og vi måtte trøste ham med at vi ikke var de eneste der ikke vandt.

Nu er knægten så hos en legekammerat, for selvom han har sin mor og far for sig selv, så trækker det altså noget mere at komme ud at lege med nogen fra klassen. Han er også ganske populær for ikke mindre end 3 havde ringet her til formiddag for at ville lege med ham.

Han er sgu dejlig og så nem.

Når jeg så pludselig har huset for mig selv, næsten da, for manden min sover længe da han arbejder om natten, så bruger jeg lige noget tid på at få ryddet op og støvsuget.... I ro og fred og med en stor motivationsfaktor....
Min mor og far kommer og får eftermiddagskaffe og aflevere samtidig Frej.
Det at min mor kommer, er nok til at få mig igang og jeg har faktisk flere gange før ringet for at få dem på besøg, så jeg kunne bruge det som motivation for at få ryddet op og gjort rent.... Det er nemlig sådan at min mor altid har lidt af rengøringsvanvid.
Da jeg var barn og jeg skulle rydde op og gøre rent på værelset, kom hun rundt med sin pegefinger (støvdetektoren som min søster og jeg kalder den) og så strøg hun den ligesom hen over hylderne for at se om al støvet var væk. Hvis det ikke var godt nok, måtte jeg gøre det om og man gør som min mor befaler ellers får man "en Fy" og det er ganske slemt. Det var det i hvertilfælde dengang.
Nu er det ligesom bare lidt sjovt og der er gået sport i det for min mands vedkommende. Han vil gøre mange skøre ting for at få en af de berømte "Fy'er".... Men det er en helt anden historie.

Hjemme hos dem var/er der atid pænt og rent og ryddeligt. Det er nok derfor at jeg føler der skal være det her også. Men efter min far er blevet førtidspensionist og især her de sidste par år, er det faktisk ham der kommenterer det. Idag var hans kommentar "Får i særlige gæster idag, jeg kan jo se køkkenbordet og der ligger ikke legetøj ud over det hele...!!!" Jeg tror han er blevet smittet af at gå op og ned af min mor i over 42 år....
Min mor siger ike noget, men jeg kan se det i hendes øjne hvis hun synes der er rodet og hun plejer også at sige det, hvis hun synes der er pænt eller hyggeligt...

De havde hygget sig, mine forældre og Frej. Så det var dejligt. Det var også dejligt at de blev lidt og fik en kop kaffe, så vi lige kunne snakke og fortælle hvad vi havde lavet.

Jeg er lige hjemvendt fra en tur med hundene. Min "alenetid" om aftenen. Det er skønt bare at gå og blive luftet og kigge ind ad folks vinduer, altså ikke tæt på, bare lige se hvad der sker i de små hjem.
Nu varer det ikke længe inden byen bliver lyst op af julelys i alverdens farver, former og størrelser og så får jeg endnu mere at se på når jeg vandrer med mine to tøsehunde.

Nu varer det ikke længe inden "Borgen" kommer i fjernsynet og det skal jeg da se.

En dejlig weekend. Hvordan har din været????Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bliver bare så glad, hvis du lige sender en hilsen eller kommenterer mit indlæg... Jeg takker på forhånd.